“Готов съм.Имам качества за председател на НС. Съпредседателят на ПП-ДБ

...
 
“Готов съм.Имам качества за председател на НС. Съпредседателят на ПП-ДБ
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Готов съм.Имам качества за председател на НС

 

“Готов съм.Имам качества за ръководител на Народно събрание ”. Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов удостовери, че е измежду претендентите да оглави Народното събрание дружно с ротацията при министър председателите през март.

“Аз още от есента съм подготвен и считам, че имам качества, само че е е въпросът какво желая аз, а какво ще гласоподават хората ”, съобщи Атанасов преди съвещание на обединението преди утрешното начало на новия пленарен сезон. На съвещанието би трябвало да бъдат избрани и номинациите на групировката за членове на Конституционния съд, като съответните имена ще бъдат оповестени на следващия ден.

На репортерски въпрос, че е било контрактувано при ротацията ръководител на Народното събрание да бъде Никола Минчев, Атанасов разяснява:

“Аз не знам за такава сделка ”.

“Това е дребнотемие. Според мене извънредно значим е въпросът кой ще е ръководител на Народното събрание и нищо не е предрешено ”.

На въпрос дали приема концепцията, стартирана от ГЕРБ, Асен Василев да е втори вицепремиер в държавно управление с министър-председател Мария Габриел, Кирил Петков отговори:

“Никога купите и обособените водещи позиции не са били водещи. Въпросът е каква работа ще се свърши и по какъв начин ще създадем държавно управление, което да продължи смяната. Което мога да кажа е, че се веселя, че регулаторите ще бъдат значима тематика през идващите месеци и нашата задача е това, което най-малко зависи от нас, е да имаме най-хубавите претенденти за тези позиции, тъй че да покажем на обществото, че България се трансформира и там ”.

Източник: БНР
Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР